Handelsbetingelser

Cover august 2013

Momsregler


Når det drejer sig om momsregler, kan varerne hos Den Grønne Hest inddeles i to kategorier; alle de varer, som butikken har i kommission og fabriksnye varer, der sælges fra Den Grønne Hests eget lager. Der er forskellige momsregler for de to kategorier.

Om den ene eller anden momregel gør sig gældende, når du køber en vare, betyder ikke noget for din pris, men hvis du handler som momsregistreret virksomhed og derfor vil trække moms fra i det eget regnskab, skal du være opmærksom.

Varer i kommission

Ved varer, der sælges af butikken på vegne af en privatperson, beregnes der ikke moms, uanset om der er tale om en brugt vare eller en ny vare, men butikken betaler selvfølgelig moms af kommissionen. Da der ikke er købsmoms på sådanne varer, betyder det også, at du ikke kan trække moms fra i dit eget regnskab.

Fabriksnye varer fra eget lager

Køber du en fabriksny vare som ejes af butikken, vil prisen på varen inkludere moms. Butikken betaler selvfølgelig moms af hele salgsprisen.
På disse varer er der altså købsmoms. Det betyder at du kan trække moms fra i dit eget regnskab, hvis du handler som momsregistreret virksomhed.

Når du køber en vare, vil det fremgå af din kvittering, om det er den ene eller anden type vare du køber, og om varen du køber sælges efter regler for kommissionshandel eller efter de almindelige momsregler.